Kinderyoga

Waarom Yoga?


We leven in een drukke samenleving. Ook kinderen en tieners ervaren dit dagelijks. Tijdens HUN wekelijks YOGAMOMENTJE kunnen ze even de PAUZE-knop indrukken… Even de energie laten zakken en de batterijen weer opladen.


Met yoga krijgen kinderen en tieners een sterk en soepel lichaam. Yoga helpt de concentratie te verbeteren en kan het zelfvertrouwen vergroten. Yoga brengt rust, het is een afwisseling tussen inspanning en ontspanning. Dankzij yoga leren ze zichzelf en de ander beter kennen en respecteren.


Kinder/tieneryoga is niet competitief. Ieder mag gewoon zichzelf zijn en naar eigen vermogen meedoen. bovendien is kinder- en tieneryoga gewoon super fun!

YOGAFUN!

Junioryoga

In een junioryogales leren we luisteren naar ons lichaam.

De jonge tieners leren wat nodig is om los te laten, te ontladen en te relaxen. We werken aan een goede gronding en zoeken evenwicht en balans. We blijven al langer in een yogahouding en af en toe vertelt de yogajuf ook waar deze goed voor is. Inspannende en ontspannende oefeningen wisselen elkaar af. We doen ook partner- en groepsoefeningen om beter te leren samenwerken.

We masseren en komen tot rust bij een meditatieverhaal. Jonge tieners ervaren wat zij nodig hebben om sterker en positiever in het leven te staan.


Meer info en reserveren ZIE KALENDER

Yoga op school

Om de groepsband te versterken met onderlinge massage en duo-houdingen of eerder sportief op een sportdag, in een thema binnen de lessen muzische vorming, tijdens de middagpauze om de speelplaatsdruk even weg te nemen, na de schooldag als ontspannende “nabewaking”, een workshop voor de leerkrachten met ideetjes om stilte en massagemomentjes in de klas te introduceren, een workshop voor ouders of ouder en kind… Zoveel mogelijkheden om yoga op school in te plannen. Heb je een idee of vraag, contacteer mij en we werken samen een voorstel uit. 

Familieyoga aan huis

Een yogales met de hele familie is een leuke activiteit waarbij het kind centraal staat! Het is geen les met perfect uitgevoerde yogahoudingen, maar geeft het hele gezin de gelegenheid om op speelse wijze met elkaar samen te werken en plezier te beleven om op het einde van de sessie rust te ervaren. De onderlinge band tussen ouder en kind, broer en zus kan hiermee versterkt worden. Familieyoga gaat meer over het ervaren van de diepere betekenis van yoga, namelijk het samen zijn of verbinden, dan de yogahoudingen zelf. Tijdens de heppie familieyoga leer je simpele houdingen, ademoefeningen, massage- en concentratiespelletjes, visualiseren en/of mediteren. Je krijgt leuke tips mee, die je als gezin thuis kan herhalen.

Lekker met je lichaam bezig zijn, ontspannen en plezier maken met elkaar, op een leuke laagdrempelige manier.


1u yoga aan huis voor het gezin 50€/u.  De les kan aangepast worden aan jullie wensen.

Yoga-creakampjes

Een heerlijk kampje, zonder drukte. Een kampje in kleine groep,

waar elk kind zichzelf mag en kan zijn.

We starten de dag telkens met een yogales waarin vriendschap en onze talenten ontdekken centraal staat.

We bewegen, masseren, visualiseren, doen adem- en

relaxatiespelletjes... kortom inspanning en ontspanning wisselen

elkaar af.

Nadien leven we ons creatief uit en gaan aan de slag met hout,

papier verf en meer...

Elke dag iets moois om mee naar huis te nemen!


Meer info en reserveren ZIE KALENDERKinderyoga

In een kinderyogales vertrekken we meestal vanuit een verhaal. We gaan bijvoorbeeld op avontuur in de jungle, vliegen naar de maan, brengen een bezoek aan het circus of de boerderij, … Zo worden yogadieren uitgebeeld en afgewisseld met andere houdingen, massage, ademhalingsoefeningen, spel, zang, dans, tekenen, duo- en groeps-oefeningen. Om tot slot lekker te ontspannen!

 

Meer info en reserveren ZIE KALENDER

(Groot)ouder- en kindyoga

Zin om een fijn moment met je kind(eren) of kleinkind(eren) te beleven? Een leuke, rustige én beweeglijke pauze in je dagelijkse leven? We trainen ons lichaam op een speelse manier om het soepel en fit te houden. We doen relaxatieoefeningen, we leren massagespelletjes die innerlijke rust en vertrouwen geven en die je ook thuis kan toepassen. Even “quality-time” voor jou en je kind(eren) of kleinkind(eren). Zo groeit er een fijne vertrouwensband tussen jullie.


Meer info en reserveren ZIE KALENDER

Wobbelyoga (voor kinderen tussen 5 en 9 jaar)

Wobbelyoga is kinderyoga waarbij gebruik wordt gemaakt van het 'Wobbel balance board', een houten boogvorm met ontelbare mogelijkheden. Hiermee gaat er een hele nieuwe wereld aan oefeningen en mooie verhalen open. Door de bewegingen van de Wobbel worden de yogahoudingen uitdagender en de avonturen die we meemaken nog leuker. De Wobbel maakt de yogalessen vernieuwend, waarbij op een leuke en uitdagende manier wordt gewerkt aan kracht en balans. De ritmische bewegingen op de Wobbel brengen rust in hoofd en lijf. De lessen zorgen ervoor dat de kleine yogi’s hun lichaamsbesef vergroten en zelfvertrouwen zien groeien. Inspanning en ontspanning wisselen we af. Aan het einde van een Wobbelyogales stapt ieder kind trots, ontspannen en met een grote glimlach van de Wobbel af.


Meer info en reservatie ZIE KALENDER

Verjaardags- of feestyoga

Ben jij een echte yogafan en wil je jouw vrienden ook eens verrassen met een leuke yogales? Of wil je zelf eens iets nieuw uitproberen en origineel uit de hoek komen op je feestje? Je kan zelf mee het thema bepalen van jouw verjaardags- of feestyoga! Plezier en ontspanning verzekerd!


Starttarief: 50€/u max 6 kinderen, meer kinderen aan meerprijs